top of page
Rechercher
  • bienvivreenvallesp0

Projecte departamental de construcció de carreteres per Ceret i els seus voltants

Projecció de vídeos

El 10 de setembre a les 20h tindrà lloc al « teatre de verdure » del Pont de Reiners una reunió d'informació per a debatre en torn a la realitat del projecte de desviació de Ceret. Aquesta construcció viària que vol reunir la D115 (ruta de Sant Joan Plà de Corts) a la D618 (ruta de Morellàs) inclouria 3 giratoris i 2 ponts, un dels quals, elevat, arribaria a 330 m de longitud i franquejaria el Tec.

Aquest projecte és portat per la Intercommunalitat i el Consell Departamental dels Pirineus Orientals.

El vespre s'organitzarà al voltant de projeccions de vídeos i debats entre les persones presents.

Abordarem els temes següents :

-Descriptiu del Projecte. Realitat dels problemes de circulació. Aquesta infraestructura millorarà realment la circulació viària i disminuirà les molèsties sofertes pels habitants? Desprès de l’artificialització de la franja costanera... és ara el torn de les valls, amb projectes d'urbanisme i turisme de luxe sobredimensionats ? Quin impacte tindrà aquesta infraestructure sobre les terres agrícoles i sobre l'hàbitat humà? Quin impacte tindrà per una zona natural de valor ecològic (Natura 2000) ? Quines conseqüències en termes de contaminació, climàtiques, d’us de l'aigua .. ? Una despesa anunciada de 40 milions d'euros : està justificada ? Quin impacte tindrà al cor de la ciutat i per al petit comerç ? És possible un altre desenvolupament (turisme verd, agricultura local, circuits curts creadors de feines, noves mobilitats, etc.) ?

Ja sigui que la vostra aproximació fos favorable, indecisa, o oposada al projecte, per a estar suficientment informat no vacil·leu a venir i debatre !

Us esperem el 10 de setembre de 2021 a 20h al «Teatre de verdure » del Pont de Reiners ». Hi haurà una senyalització indicativa des de la D115 fins al lloc de trobada. (Pàrquing a proximitat)

ENTRADA LLIURE OBERTA I GRATUÏTA

Aquesta reunió d'informació és organitzada per l'associació Bé Viure al Vallespir amb el suport de les associacions següents : ALBERES TERRES VIVES, ACVI (Pacte per la Transició Comunitat de Comunes Albera, Costa Vermeille, Illibéris), ADEPTE66, AMAP, Usuaris de l'AIGUA, ALTERNATIBA 66, ATTAC, ARGELES NATURE ENTORN. COL·LECTIU ANTI OGM 66, CAP 66, CONFEDERACIÓ PAGESA 66, COL·LECTIU CIUTADÀ PEL CLIMA, EELV, FRENE66, LFI Ceret, GNSA(Grup Nacional de Vigilància dels Arbres),GENERACIÓ S, LDH66, PACTE Transició el Boulou, SOLIDARI 66, Vallespir Terres Vives, SETA (Salvaguarda Entorn Tec Albera), La Verveine.

Respectarem les regles sanitàries

Contacte : bienvivreenvallespir@gmail.com web : www.bienvivreenvallespir.com

7 vues0 commentaire

Posts récents

Voir tout
bottom of page